У знак солидарности  са живом Црквом Божијом на Косову и Метохији, обавјештавамо вјернике да ће у сриједу, четвртак и петак након вечерњег богослужења, у свим градским саборним храмовима наше епархије, бити служен Молебан Пресветој Владичици нашој Богородици за страдални народ наш на КиМ.

У наставку преносимо архипастирски позив нашег брата у Христу, Његовог Преосвештенства епископа рашко-призренског Теодосија.

+ Еп. Димитрије ЗХиП

 

Архипастирски позив на пост и молитву

Поводом тешке ситуације у којој се тренутно налази наш народ са својом Црквом на Косову и Метохији, као надлежни Епископ, очински позивамо свештенство, монаштво и вернике наше Епархије рашко- призренске да, у оквиру својих могућности, ове године посте на води три дана пред празник Покрова Пресвете Богородице (среду, четвртак и петак) и да се у манастирима и парохијским храмовима, после вечерње службе, служи Молебни канон Пресветој Богородици.

Нека би Пресвета Богомајка својим покривом закрилила и молитвама заштитила наш напаћени народ, како на Косову и Метохији, тако и свуда у свету где хришћани тренутно страдају.

Епископ рашко-призренски
Теодосије