У недељу пету Васкршњег поста, 21. априла 2024. године, служена је Света Литургија у храму Свете великомученице Варваре у Ђедићима. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа из села Ђедића, Крњевића, Цицине и Кучића.

Поменути храм је стара средњевјековна црква, која је обновљена и проширена 1863. године. Непосредно уз храм Свете Варваре налази се велика некропола – од 65 средњевјековних гробница, од којих су многе украшене. Уз храм и околину препуну старина, које подсјећају на богату традицију и прошлост српског народа овог требињског краја, и данас је активно више села. 
 
На празник Цвијети, 28. априла 2024. године, служена је Света Литургија у храму Свете великомученице Недеље у Талежи. У селу Талежи живе породице Шеро, Башићи, Игњатићи, Кољиврат и Геруни. 
 
Храм Свете Недеље, на основу градитељских карактеристика и усменог народног предања, оквирно је датован на крај XV или почетак XVI вијека. С обзиром на вријеме подизања цркава у требињском крају, за које су утврђене године градње, претпоставља се да је ова црква грађена осамдесетих година XV вијека. Храм је у потпуности обновљен 2003. године.
 
« од 17 »