Храм Светог Кирила и Методија у Оџаку  прославио  је крсну славу. Свету литургију служили су свештеници Драго Зубац и Младен Чалија.

Уз присуство представника локалне власти, многобројних вјерника из Оџака и околних села након богослужења и литије обављен је обред ломљења славског колача.

Честитајући празник свештеници су пожељели вјерницима радост, слогу и љубав.

У својој бесједи свештеник Чалија је поручио да се угледамо на Христа и да ће онда све што будемо радили бити благословено и везано за вјечност.

„Ми смо народ који има душу, народ који је отворен прије свега за Бога па и све остале, који је примио хришћанство и носио Христа у срцу, како су проповједали браћа Кирило и Методије “, поручио је Чалија.

Све вјернике који су присуствовали свечаности, пригодном здравицом поздравио је и овогодишњи домаћин славе Радован Кравић.

Истакао је да је храм изграђен и уређен уз велики труд житеља овог краја и да је примјетна брига мјештана о Храму Светог Кирила и Методија.

Честитајући празник вјерном народу обратио се и замјеник начелника Oпштине Невесиње Богдан Ботић.

„Драга браћо и сестре данас смо се окупили да прославимо Светог Ћирила и Методија, да му се помолимо за напредак овог мјеста и за спасење свих нас“, истакао је Ботић.

Славске свечаности настављене су уз трпезу љубави и пријатељске разговоре.

Извор: Радио Невесиње