Богослови Православне богословије Светог Арсенија Сремца из Сремских Карловаца, благословом Владике Димитрија боравили су претходних дана у Епархији Захумско-Херцеговачкој и Приморској. Посјету Херцеговини започели су у манастиру Житомислић, гдје су заједно са братством и гостима, међу којима су били и богослови Православне богословији Света Три Јерарха у Манастиру Крки, прославили празник Благовјести.

Током посјете Требињу ђаци су присуствовали богослужењима и показавши плодове исправно употребљених дарова и склоности за црквено појање обрадовали вјерне. Последњег дана боравка у Требињу, након Пређеосећене Литургије која је служена у поподневним часовима у Преображењском Саборном храму, карловачки богослови уприличили су концерт, током којег су изводили црквене и народне пјесме, попративши све кратким представљањем историјата Богословије и хора.

Концерту, који су најавили протојереј-ставрофор Младен Жуловић, као старјешина храма, и протојереј-ставрофор Василије Томић, као полазник прве генерације Карловачке богословије након Другог свјетског рата, присуствoвао је Владика Димитрије, који је потом угостио богослове у просторијама Епархијског двора и дароваo симболичним поклонима.

« од 28 »