Фондација Музеј Житомислић је уприличила изложбу фотографија и додјелу награда најбољим учесницима фото-конкурса на тему Националних споменика у БиХ. Изложена су 23 рада од укупно 90 приспјелих на наградни конкурс. Добитници награда су Едис Халимановић са фотографијом „Небеска слобода“– прво мјесто, Елдин Имамовић са фотографијом „Најљепши“ – друго мјесто, док су треће мјесто подијелили Младен Топић са фотографијом „Путевима краљева“ и Борис Антељ са фотографијом „Саборна црква“.

Будући да је мисија ОЕБС-а и покровитељ овог наградног конкурса, свечаном отварању изложбе присуствовао је и Шеф мисије ОЕБС-а, амбасадор Брајан Агелер, који се након уводних ријечи директорке Фондације Музеј Житомислић, Ирине Колак Мандић, обратио присутнима, изразивши велико задовољство због отварања изложбе на тему националних споменика. Како је прва седмица мјесеца фебруара посвећена међурелигијском дијалогу, амбасадор Агелер је рекао да је ово наставак те седмице која промовише хармонију међу грађанима свих вјера, те да је поносан што је дио таквог догађаја.

Након додјеле награда, изложба фотографија је проглашена отвореном, а сви заинтересовани имаће прилику да је погледају у Музеју манастира Житомислић до 10.3. 2023. године.

Фондација Музеј Житомислић