У храму у селу Требијови служена је литургија, а поводом доласка велике групе ходочасника из Србије, који су даровали храм са великом иконом Богородице. Вриједну икону Мајке Божије из Маслинске Горе, даривао је Хаџи Драган Зелић, који је Свету земљу походио велики број пута, са својим ходочасницима.

Литургију су служили отац Никола, отац Теофил и отац Антоније. У посебно надахнутим бесједама отац Теофил и отац Никола су истакли значај подвига ових добрих људи, на начин како је то поучавао владика Атанасије. Мајка Божија је тајанствена личност, у сјенци сина свог љубљеног, и да није ње људи би били као демони. Зато је уздарје ове иконе посебно важно. Мајка Божија нам поручује да је све добро и да само вјерујемо.

Хаџи Драган Зелић се у име своје групе захвалио парохијанима села Требијови, на братској љубави и топлом пријему.

Уз ову икону храм је обогаћен и дивним цјеливајућим крстом.

У знак захвалности Хаџи Драгану Зелићу додјељена је захвалница и монографија о Косовском наслијеђу. Послије литургије приређена је трпеза љубави, а ходочасници су са мјештанима пјевали Косовске пјесме. Уз велику свјетлост којом су Требијови сијали данас, осјетила се велика радост међу свим присутним. Пресвета Богородице спаси и сачувај нас.