У недељу 25. по Духовима на празник Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2022. године, служена је Света Литургија и прослављена слава храма Светог свештеномученика Климента Римског у селу Сливници. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа овога краја.
 
Заједно са мјештанима празничну радост подијелили су становници околних села Љубова и Љекове који Светог Климента прослављају као своју породичну славу. То су породице Љубибратић, Укропина, Бубрешко и Савиновић.
 
У току Литургије извршен је славски обред и помен за све упокојене и сахрањене на гробљу које се налази поред храма. Добри домаћини су за све присутне припремили трпезу љубави. 
 
У селу Сливница се налазе куће породица: Дробњак, Ђурина, Мариновић, Сврдлан, Ћуртовић и Шилобад. Крсна слава ових породица је Свети првомученик и архиђакон Стефан.
 
Остаци некадашње школске зграде, на којој је још увијек видљив натпис: Српско училиште добротвора Драга Памучине 1887, а у непостредној близини цркве, свједоче о значају који су житељи овог краја придавали образовању али и ктиторству.