У сусрет празнику Рођења Христовог, ученици ЈУ Центра средњих школа из Требиња, спровели су акцију даривања ученика своје школе. Имајући свијест да немају сви млади људи исте животне ситуације, те да је некима много теже, не само у материјалном смислу, ученици су своје школске пријатеље у празничном духу обрадовали ваучерима продавница спортске опреме.

 Даривање је настало само као резултат једне много дубље замисли,  која се ишчитава из самог назива активности, а која је као изазов искрсла на часу вјеронауке кроз разговор о посту, отварајући још низ питања и изазова. Разумјевајући изазове као опште стање друштва или дух времена, наметнуло им се питање како они као заједница или појединци могу да допринесу развоју позитивнијег система вриједности.  Будући да им је била потребна видљива активност, која ће нас на микро плану покренути на дјелатну јеванђелсу љубав, једна од активности је била да умјесто традиционалног сакупљања слаткиша, овај пут обратимо пажњу на људе са којима се сусрећемо свакодневно у школи, тако што ћемо сакупљати и штедити новац током седмица божићног поста.

Ова замисао се потом прелила и довела до корелације са другим наставним предметима и предметним професорима. А у плану су разне радионице и друге активности које ће се наставити у другом полугодишту школске 2023./2024. године. Мир Божији, Христос се роди!

Вјероучитељица Ивана Хрњез