У периоду од 24- до 27- новембра, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву, одржан је фестивал хорске музике – Дани Слоге, под покровитељством митрополије дабробосанске и уз свесрдну подршку Његовог Високопреосвештенства Господина Хризостома. Фестивал Дани Слоге већ четврту годину окупља аматерске и академске хорове и пјевачка друштва из цијелог региона, настојећи да очува, обнови  и промовише хорску, а посебно духовну православну музику.

Овогодишњи фестивал хорске музике, као и претходне двије године, посвећен је обиљежавању 150 година од освештања Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву. Прве вечери фестивала публика је имала прилику да чује и ужива у изведбама Камерног хора Смјера за црквену музику и појање, Музичке академије у Источном Сарајеву као и домаћина, Српског пјевачког друштва Слога из Сарајева.  Следећег дана, многобројној публици се представио и Академски хор Collegium Musicum из Београда.

 У наставку фестивала учесници и гости имали су прилику чути предавање  ,,ИЗМЕЂУ ОПСТАНКА И ПРОГРЕСА: Музика и појање у животу Сарајевских Срба у прошлости“, проф. Предрага Ђоковића, које је одржано у суботу на Музичкој академији у Источном Сарајеву

Истог дана, у вечерњим часовима наступио је наш Црквени хор Свети Василије Тврдошки и Острошки. Пред многобројном публиком, хор се представио разноврсним репертоаром на коме су се нашле духовне и свјетовне композиције српских, руских и бугарских композитора.

Исто фестивалско вече, наступили су и Српско пјевачко друштво Јединство из Котора и Хор Храма Светог Саве из Београда.

У недјељу, литургијским сабрањем у Саборном храму Рођења Пресвете Боговородице, којим је началствовао Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом. Саборним појањем шест хорова пјевала се литургија С. Ст. Мокрањца која је написана за велике саборне и архијерејске службе.

Поред величанствених концертних наступа, овај фестивал, као и хорска музика уопште, хармоничним појањем преко двјесто пјевача, задобили су пуноћу и смисао управо у Литургији.

Овогодишњи Фестивала, завршен је свечаним ручком, гдје је приређен разноврсан програм, као и додјела захвалница свим учесницима фестивала.

Цијели догађај снимала је екипа Радио телевизија Босне и Херцеговине.

Ивана Хрњез