Традиционални божићни пријем кога приређује игуман манастира Житомислић, архимандрит Данило Павловић са братством манастира и сарадницима из Фондације, одржан је данас у 13 часова у Музеју Житомислић. 

Поздрављајући званице, игуман Данило рекао је да Божић темељни догађај у историји хришћанске вјере. 

„Бог је показао превелику љубав тиме што је постао човјек и један од нас. Сваког Божића ми понављамо и активно учествујемо у том догађају спасења и Божић нас подсјећа на то. Данас постоји тенденција да Божић постаје обичај или празновање које као да заборавља суштину овога догађаја и као да желимо да славимо Божић без Христа и без Витлејемске пећине. Христос нам није само централна личност за Божић, већ треба да нам буде и центар нашег живота кроз сву годину”, додао је  игуман Данило подсјећајући да Божић наговјештава мир и позива на мир Божији. Осврнуо се, потом, на чињеницу да је цио свијет данас у велики ратовима и превирањима и да то не треба да нас оставља равнодушним, те да не треба да заборављамо страдање и патњу свих људи који то проживљавају.

„Мир је оно што је потребно свима нама. Мир у души, мир са Богом, али највише нам треба мир једних са другима”, поручио је игуман Данило додавши да је Божић утјеха свима који пате.

Директорка Фондације Музеј Житомислић представила је и други број Годишњака Фондације Музеј Житомислић у којем је сабрано све што је Фондација радила у 2023. години, захваливши се прије свега на помоћи и подршци свим институцијама, фирмама, организацијама и појединцима. Посебну захвалност упутила је медијима који од почетка прате сва дешавања, објављују вијести и помажу у промоцији Музеја Житомислић. 

Пријему су присустовали представници Владе и Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона предвођени предсједницом Владе Маријом Бухач и замјеником предсједника Скупштине ХНК, Томиславом Мартиновићем, вијећници Града Мостара, конзул Турске, начелници општина, представници Оружаних снага БиХ, те представници културних институција, удружења и сарадници и пријатељи Фондације Музеј Житомислић.

« од 35 »