Владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је вечерас Вечерње у Старој цркви у Мостару, те након тога са Мостарцима наложио бадњаке на платоу између Старе и Саборне цркве.

Владика је честитао Бадње вече вјерницима пожељевши да Божић дочекају у радости и Спаситеља понесу у својим срцима.

”Свима се Господ јавља по срцу. Нека би дао Бог да смо чиста срца. Дошли смо вечерас да наложимо бадњак и то је оно што су по предању урадили источни пастири и мудраци који су дошли у пећину и пожељели да огрију дијете Христа, те упалили први бадњак кад се родио Спаситељ у пећини. Нека би Бог дао да и ова црква буде као и витлејемска пећина и да ми долазећи у њу увијек у срцу понесемо нашег Спаситеља”, поручио је владика Димитрије.

Старјешина Саборне цркве у Мостару Душко Kојић казао је да је порука Божића – ”Слава на висини Богу, на земљи мир, међу људима добра воља”. ”Да нађемо мир у својим срцима, да нађемо мир у својим породицама. Пошто ћемо заједно ручати за Божић требамо се сјетити да то чешће чинимо током године. Оно што желим и савјетујем свима јесте много радости у данима који нам долазе. Kако смо радосни за Божић да тако будемо радосни током читаве године, да радост ширимо у својој породици, међу својим пријатељима и у цијелом свијету, јер нам то итекао недостаје”.

Извор: Топ Портал

« од 7 »