На празник Сабора светог архангела Михаила, Владика Димитрије началствовао је Светом Литургијом у храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару. Преосвећеном Владици саслуживали су свештеници Душко Којић, Бранимир Боровчанин, Небојша Радић и Александар Грчић.

Благословом Владике Димитрија, јеванђељском бесједом обратио се отац Небојша најприје честитавши празник, а затим подсјетио сабране вјернике на ријечи Светог Писма које нас поучава о поретку стварања према којем Господ прво ствара бестјелесне силе намјенивши им улогу заштитника човјека, творевине и служитеља Престола. Исти поредак пројављен је и доласком Христовим у свијет када прво анђели прослављју долазак Сина Божијег пјесмом мира. Отац Небојша је нагласио је да је војска небеских сила непрестано присутна у свијету штитећи душу човјека, која треба да буде осјетљива на духовну силу Божију.

Бесједећи по Отпусту Владика Димитрије поучио је сабране вјернике како је хришћанска вјера откривење једног новог свијета јављеног кроз сједињење са Христом у Цркви, али истовремено откривење небеске браће анђела који служе спасењу човјека. Свако надахнуће, љубав и осјећај милости који се јави у човјековом срцу је дар за који је потребно захваљивати Богу и узносити молитву светитељима и анђелима, јер они тајанствено изливају своју милост и свјетлост у срца људи. Описујући чудесни доживљај љубави Божије у Цркви Владика се присјетио ријечи Владике Атанасија о страху Божијем који је сличан осјећају задивљености при сусрету са новорођеним животом, који је крхак и надахњујући за родитеље, али и за све присутне, при чему се човјек боји да га не испусти. Када се јави нарочита љубав, јавља се и труд и жеља да никаквим дјелом или помишљу не увриједимо оног коме указујемо љубав. Такву љубав и полет за милошћу и свјетлошћу Божијом, какву имају анђели могуће је препознати и код нарочитих људи какав је био Владика Атанасије.