Петнаесте недјеље по Духовима Владика Димитрије служио је Свету Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Челебићима. Преосвећеном Владици саслуживали су свештеници: Радивоје Круљ, Душко Којић, Дејан Грчић и ђакон Дејан Ивановић.

Храм у Челебићима био је прво сједиште коњичке парохије, а саграђен је половином деветнаестог вијека. У току формирања Јабланичког језера црква је премјештена како не би остала под водом након чега је поново освећен, као и након рата деведесетих када је рушена.

 

Данас је освећен новообновљени споменик Светом мученику Марку Манигоди, који су подигли потомци Светог мученика. Славска трпеза припремљена је за све сабране, а кум славе био је господин Бојан Пушић са породицом.

По Отпусту сабраним вјерницима обратио се Владика Димитрије пожеливши срећну славу и пожеливши да саборовање при храму посвећеном Пресветој Богородици протекне у радости. Владика је нагласио како људи окупивши се сви на једном мјесту, око Христа, око чаше Живота и хљеба Живота, увијек прослављају славу обнављајући лик по којем их је Бог створио, јер је Бог човјека створио по лику Сина свога Јединородног. Христос је својим доласком открио сву човјекову љепоту, све оно што је Бог намјенио за човјека. Све то се открива у лику Христовом, а сво Његово дјело је поука и путоказ човјеку. Једино Христос је имао право да позове човјека да носи свој крст. Он није обећавао благостање нити дарове овога живота, већ је онима који су му вјерни обећавао крст као побједу, као вјечни знак вјечне побједе над смрћу, гријехом и ђаволом.

Сабране парохијане Владика Димитрије обавјестио је да досадашњи парох коњички отац Дејан одлази на нову службу, а његово дјело наставља отац Душко Којић.