У 21. недјељу по Духовима, Владика Димитрије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у храму Светог Саве у Билећи. Преосвећеном Владици саслуживали су свештеници Небојша Коловић, Данило Боро, Бранко Калаба и ђакон Срђан Милошевић.

У јеванђељској бесједи Владика Димитрије нагласио је како је свако сабрање окупљање око Ријечи Божије, а Ријечи је Бог од стварња намјенио узвишено дејство и предодредио је да има велику силу, јер је Ријечју Божијом створен читав свијет и сваки човјек живи том Ријечју. Тајна Царства Божије је тајна дејства Ријечи Божијег када је прими чисто и припремљено срце човјечије заквасавши љубављу и милошћу Божијом. Сјеме Ријечи Божије доноси добар род када је човјек прима у добро и чисто срце, такво срце је искрено и јасно свједочи да је свјетлост свјетлост, а не тама. Чистим срцем одликују се људи који пазе на сваки свој корак, трезвено чувајући образ, душу и савјест, тако да бриге и сласти животне никада не онечисте срце. Владика је нагласио да такви људи имају хришћанску храброст којом се доноси род у трпљењу, јер своје наде полажу у силу Божију, сјећајући се љубави Божије, лика Спаситеља и ријечи Божије имајући мотив да трпе ради Господа.

По Отпусту сабраним вјерницима обратио се Владика Димитрије појашњавајући да се недјељом окупљамо као људи који се труде да буду бољи, поштенији и часнији, да се сваки дан поправљају, чувајући обараз и чувајући своју дјецу. Преосвећени Владика пожелио је новом билећком пароху, оцу Бранку и братству у које је ступио, да дјелима свједочи Христово Јеванђеље, показујући се као Христови ученици по љубави коју имају међу собом.