У недељу 21. по Духовима служена је Света Литургија у храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару. Евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј Марко Гојачић уз саслужење јереја Душка Којића.

Бесједећи након прочитаног јеванђеља и тумачећи причу о сијачу и сјемену, протојереј Марко нагласио је како нас ова прича на неки начин уводи у пост те да размишљамо о смислу ријечи, али и о ријечи Божијој која нам се даје. Ријеч Христова је дата свакоме од нас да је чувамо и пазимо без обзира каква нас искушења мучила, ријеч Христова треба да нам буде снага и утеха у ношењу крста. Ријеч и сјеме Божије које треба да се прими на плодну земљу, на срце које ће дати рода. Из свакодневних брига које загушују срце, човјек треба да се труди да у њему увек има мјеста за ријеч Божију. Та ријеч и то сјеме било је дато многим нашим Светим прецима међу којима је и Митрополит Леонтије Радуловић, који се упокојио на данашњи дан прије 135 година. Митополит Леонтије је својим мученичким животом свједочио Христа и свједочио је својим мукама и страдањем ријечи Апостола Павла који нас упи да када смо крштени у име Христово , да се у њега облачимо, у његову смрт али и у његово Васкрсење.

На крају Свете Литургије служен је и помен митрополиту Леонтију, а у наставку је у гостопримници храма промовисана књига „Митрополит Леонтије Радуловић“ чији је аутор и приређивач протојереј Марко Гојачић.

« од 11 »