На празник Светог Јована Пророка Претече и Крститеља Господњег Владика Димитрије началствовао је божанственом Литургијом у Старој Цркви у Мостару. Преосвећеном Владици саслуживали су свештеници: Радивоје Круљ и Бранимир Боровчанин.

У јеванђељској бесједи, говорећи о Светом Јовану, Преосвећени Владика истакао је како сваки Хришћанин неизоставно треба да нађе одговор на Јованово питање: ”Јеси ли Ти Онај који долази или другога да чекамо?”, јер Бог човјека ствара као слободно биће, којем вјера да је Христос Помазаник Господњи није наметнута већ представља плод чежње за Богом, која се огледа у труду и приношењу Богу свег срца, свих осјећања, савјести и разума. Таквим трудом човјек се открива као икона Божија, као биће љубави, слободе и одговорности.

Владика је подсјетио на Претечине ријечи о покајању, које су позив на одрицања од гријеха, лажи, преваре и било какве прелести. А одрицање од зла није само по себи циљ, већ дио покрета ка Богу, јер човјек представља биће које се окреће ка Свјетлости, постављајући Бога и ближње као центар свог живота и тек овим чином биће човјека постиже истинску равнотежу.