Црква у билећком селу Баљци, надомак Црне Горе прославља светог Арханђела Михаила као храмовну славу, али и као славу многих домаћина овог краја. Светом архијерејском литургијом началствовао је Епископ Димитрије уз саслужење локалног пароха о. Небојше Коловић и ђакона Крста Авдаловић, госта са херцеговачке Грачанице.
 
Многи баљчани дочекали су Владику рано ујутро предосјећајући поуку којом им се епископ захвалио на  чувању и разумјевању благодати која нас окупља на дан породичне славе, а која се не своди на дом једног човјека, већ се излива из литургијског сабрања и преноси на домове свих присутних.
 
Након јеванђељског читања услиједала је пастирска поука. Епископ Димитрије позвао је све присутне да се сјећају Бога и заволе ближње, а нарочито дјецу за коју се брину анђели, али о којој се мора бринути и сваки човјек. Брига о другом пружа сваком од нас прилику да постанемо истински човјек и да будемо једнако храбри и вјерни као арханђел Михаило када је пред небеским војскама ускликнуо ”Са страхом божијим стојмо”. Истински лик човјек добија уподобљавњем Богу хришћанским животом и оживљавањем иконе по којој је створен.
 
Славско сабрање продужено је у славску трпезу коју су припремили домаћини овог краја желећи да угосте Епископа, али много госте, као и званице из братске Русије.