Техничка школа Требиње организовала је у сриједу, 8. маја, изложбу ученичких радова, а прикупљени прилог на изложби биће усмјерен за подршку раду Фондације „Свети Вукашин“.

На изложби под називом „У свјетлости принца“ представљени су ликовни и калиграфски радови ученика који учествују у програму „Наум“. Програм „Наум“ је програм на коме ради Друштво психолога Републике Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске.
 
То је програм за рад са потенцијално талентованом и даровитом дјецом у школама Републике Српске .
Наш програм који је прихваћен је програм „Идентитет,вриједност и важност“. Програм је трајао од јануара, односно од почетка другог полугодишта, а у програму је осим ученика Техничке школе учествовало и пет талентованих и даровитих ученика Основне школе „Вук Караџић“.
 
Ученици Техничке школе су у току овог програма припремили и приручник у коме су презентовали илустровани преглед историје Цркве, околности у којима је Црква настала и развијала се. Рађен је у виду албума са самољепљивим сличицама , са жељом да млађим нараштајима приближе и омогуће лакше разумијевање и подстакну их на већу заинтересованост. Централна личност и приручника и исложбе је Свети Сава и посматрање његовог вјероватно највећег и најутицајнијег свјетовног дјела Законоправила.
 
Програм је реализован са циљем изграђивања свијест о важности очувања језика , развијање љубави према својој отаџбини, очувању националних интереса и вриједности, свијести о сопственом идентитету, љубави према својој историји,традицији и култури , развијање духа светосавља, доброчинства и човјекољубља.
 
Како средњошколци, тако и основци, инспирисани и мотивисани животом принца Растка, односно Светог Саве, кроз свој рад су показали таленат и склоност ка умјетности и стварању. Својим радом пренијели су импресије на остале ученике који су с одушевљењем присуствовали изложби.
 
Жанела Пажин 
« од 12 »