Празник Светих Кирила и Методија, словенских просветитеља и учитеља, свечано и молитвено је прослављен у Кирилометодијевском храму у изградњи који се налази у требињском насељу Тини.

« од 26 »

Прослава славе храма почела је у навечерје празника вечерњом службом коју је служио протојереј Мирослав Ратковић уз саслужење ђакона Душка Орашанина. Послије вечерње службе пригодан програм уз подршку васпитачица припремила су дјеца из дјечијег вртића који се налази у насељу Тини. Они су својим рецитцијама и пјесмом употпунили претпразнично вече.

« од 30 »

На сам дан празника Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Александар Илић уз саслужење свештенства и благовјерног народа требињског краја.  На Светој Литургији присутни су били чланови Српског удружења „Ћирилица“ из Требиња који су данас прославили своју крсну славу.

У току Литургије извршена је литија око храма и ломљење славског колача. Дружење је уз пјесму и гусле настављено у порти храма. За све присутне добри домаћини припремили су трпезу љубави.
 
« од 7 »
 
У послијеподневним часовима служен је акатист Светој Браћи, гдје смо благодарећи Богу што имамо такве јеванђелске радости благовјеснике, са љубављу клицали: Радујте се, Методије и Кириле, народа словенских апостоли и богомудри учитељи!