Манастир Завала саобрао је данас на крсну славу Ваведење Пресвете Богородице бројне вјернике из свих крајева Херцеговине, али и региона.

Свету литургију служио је игуман манастира Дужи  јеромонах Теофил, уз саслужење братства манастира Завала и свештенства Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Он је подсјетио на празник Ваведења Пресвете Богородице, када је тада трогодишња Марија, по завјету њених родитеља Јоакима и Ане, предата Богу у храм, гдје је дочекао првосвештеник Захарије, отац Јована Претече.

„То је веома дирљиво и они који имају дјецу то могу да замисле – колика је то жртва и како су се осјећали родитељи, а тек како Марија. Они су нама показали да ми нисмо способни за тако велике жртве, али нас и подучава да преко тако велике жртве долазе и велики дарови“, рекао је јеромонах Теофил.

Игуман манастира Завала архимандрит Василије захвалио се вјерницима који додлазе у ову светињу да би се заједно са братством молити Господу.

„Овај празник је духовоно рођење Пресвете Богородице. Како је дошла у храм, учила се да прими Господа у своје срце, јер тада није постојало крштење. Тако се крстила и припремила за долазак Господа. То је њено духовно рођење, а наше духовно рођење је  крштење, када се припремамо да кроз врлине и свете тајне будемо станиште Господа током цијелог живота на земљи“, навео је отац Василије.

Након свете литургије приређена је трпеза љубави.

Извор: Радио Требиње