На празник четверодневног Лазара Његово Преосвештенство Владика Димитрије служио је у Суторини, a саслуживали су јереји: Стеван Дурић и Милан Стањевић и ђакон Бранислав Рајковић.

Након Јеванђеља, благословом Владике Димитрија, сабраним вјерницима обратио се ђакон Бранислав. Говорећи о чуду које Христос чини у Витанији, ђакон је нагласио како се овим догађајем показује Христова моћ која превазилази човјекову способност поимања, Он је у стању да поново оживи и сједини тијело, душу и дух. Христов долазак у свијет лишен је сваке насилности, Он људској природи отвара врата Спасења, остављајући свакој личности слободу учешћа у Христовом Страдању, Смрти и Васкрсењу.

По Отпусту Владика Димитрије честитао је празник сабраном народу, истичући како су данашњи и наступајући празници есенција учења Цркве, оно чиме Црква живи и чиме би сваки хришћанин требао да живи. Владика је напоменуо како је Велики пост вријеме потраге за вјером, односно за обновљењем вјере, а вјера живи Духом Светим који нас облагодаћује ако се трудимо да живимо достојно  светиње које се дотичемо на Светој Литургији и у складу са нашом савјешћу, јер Бог својом благодаћу надопуњује човјеков труд да свим срцем, свом душом и свим разумом воли Бога.

фото: Владо Ружић