Поводом Божића, игуман манастира Житомислић, архимандрит Данило са братством и сарадницима из Фондације Музеј Житомислић угостио представнике политичког и јавног живота Хрвата у БиХ.

Свечаној божићној вечери, поред домаћина игумана Данила, архимандрита Лазара Лазаревића и директорке Фондације Ирине Колак Мандић, присуствовали су потпредсједник Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и предсједник ХНС-а и ХДЗ-а Драган Човић, предсједавајући Дома народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине Томислав Мартиновић, предсједница Владе ХНК-а Марија Бухач, градоначелник Мостара Марио Кордић, генерални конзул Републике Хрватске у Мостару Марко Бабић, директор и главни уредник Вечерњег листа БиХ Јозо Павковић, директор Завода за запошљавање ХНК Владо Чуљак и савјетник градоначелника Мостара Марин Чуљак.

Драган Човић је, у име гостију, честитао Божић игуману Данилу, његовом братству и сарадницима, те је уручио пригодне поклоне. На свечаној божићној вечери се разговарало о сарадњи, будућим пројектима манастира и Фондације Житомислић, као и о потреби изградње мира и суживота на овим просторима. 

« од 6 »