У уторак, 24. септембра 2024. год. група ходочасника из Невесиња, са својим свештеницима Младеном Чалијом и Славком Лаловићем, кренула је на тродневно поклоничко путовање светињама Атоса.
 
Прије уласка на Свето полуострво вјерници су посјетили град Солун и његове светиње, цркву Светог Димитрија заштитника Невесиња, Свете Софије, Григорија Паламе и војничко гробље Зејтинлик.
 
Само долазак и обилазак манастира и цркава у Солуну и на Светој Гори свима нама ће заувијек остати у најљепшем сјећању. Хиландар, Ватопед, Зограф, Симонопетра, Ксенофонт, Пантрокатор, Свети Пантелејмон, Стари Русик, Ставроникита, Кареја, скит Светог Андреја, келије стараца Гаврила и Пајсија, Кутлумуш и Ксиропомат су светиње које смо обишли.
 
Имали смо прилику да се поклонимо чудотворним иконама Пресвете Богородице – Тројеручицe, Мљекопитатељници, Ивиронској Богородици, Геронтиси, Утјешитељки као и моштима многобројних светитеља. Круна поклоничког путовања свакако јесте Свето причешће у скиту Светог Андрeја у Кутлумушу на Крстовдан.
 
Захвални Господу,  Његовој Пресветој мајци и поклоничкој агенцији СПЦ Доброчинство, надамо се новим дружењима и обиласцима православних светиња.