„Љепота нашим очима“ назив је изложбе која је отворена синоћ, 5. јуна 2023. у порти манастира Житомислић. У организацији Фондације Музеј Житомислић и Центра за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју  „Los Rosales”, ова изложба умјетничких радова штићеника овог Центра, по први пут је отворена у мају 2022. године, а захваљујући позитивном одјеку и жељи за наставком овакве сарадње, уприличена је по други пут у порти манастира Житомислић, пред бројним штићеницима Центра, члановима њихових породица, те посјетиоцима и пријатељима Музеја Житомислић.

У уводном обраћању, директoрка Ирина Колак Мандић захвалила се свим присутним што прате и подржавају рад Музеја, нагласивши посебно задовољство што је изложба „Љепота нашим очима“ по други пут отворена у порти манастира Житомислић, те да су позитивни коментари који су услиједили након прве изложбе потврдили оно што су организатори знали, а то је да су љепота и умјетност једни од универзалних језика који спајају људе.

Директорка Центра  „Los Rosales”, гђа. Мирна Мезит захвалила се домаћинима, те истакнула како је амбијент манастира Житомислић увијек веома лијепо и смирујуће окружење, нагласивши задовoљство чињеницом да  је изложба „ Љепота нашим очима“ поново отворена у сарадњи са Фондацијом Музеј Житомислић. Она је још једном представила и њихову штићеницу пјесникињу Аземину Мехремић, која је овом приликом промовисала своју четврту књигу поезије и говорила своје стихове.

Отварање изложбе музички су употпунили хор Центра „ Los Rosales “ и гђа Луција Хрстић која се у Центру бави музикотерапијом, док су се присутнима још обратили и гђа. Лејла Лелић, логопед у Центру, те мостарска умјетница Зијада Зекић.

Изложба је продајног карактера, а сав приход од продаје иде Центру „Los Rosales”.

« од 9 »