У недјељу о митару и фарисеју, благословом Епископа Захумско-херцеговачког и приморског господина Димитрија, Светом архијерејском Литургијом у Храму Светог Преображења Господњег у Суторини началствовао је Високопреосвећени Митрополит крушевско-демирхисарски господин Јован.

Уз Владику Димитрија, Високопреосвећеном Митрополиту саслуживали су свештеници Епархије Захумско-херцеговачке и приморске и Митрополије Црногорско-приморске.

Јеванђељску бесједу произнио је Високопреосвећени Митрополит Јован.

 

Обраћајући се по отпусту сабраним вјерницима, Владика Димитрије се најприје захвалио Митрополиту Јовану на посјети, истичући да је највећа тајна и највећа љубав Божија — оно што је учинио у Христу Господу, позвавши читав људски род у јединство својим доласком у свијет и полагањем живота за ближње. Саможртвену љубав изискују и људски неспоразуми, а поновно јединство у Цркви није дошло умовањем нити способношћу, већ Митрополитовим свједочењем, постојаношћу и истрајавањем. Владика Димитрије искористио је прилику да вјерне обавијести о доласку Митрополита у Требиње, гдје ће учествовати у програму обиљежавања треће годишњице од упокојења блаженопочившег Владике Атанасија.

« од 47 »

Фото: Владо Ружић